София получи титлата Световна столица на спорта за 2024 г., това

...
София получи титлата Световна столица на спорта за 2024 г., това
Коментари Харесай

София - Световна столица на спорта за 2024-а

София получи купата Световна столица на спорта за 2024 година, това заяви на конференция в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова в наличието на Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет /СОС/ и ръководител на Фондация " София - европейска столица на спорта ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това е съвместна инициатива на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта /ACES Europe/, на ЮНЕСКО и на Комисията по спорт на Европейския парламент ", уточни столичният кмет.

Тя съобщи, че през последните години София разви мащабна активност в областта на спорта, с помощта на самодейността Европейска столица на спорта, за която София беше номинирана през 2014 година и която ни беше присъдена за 2018 година Столичният кмет сподели, че единствено за тази година 109 са събитията в календара на самодейността Европейска столица на спорта в София. В тях се включват извънредно доста софиянци. Целта на програмата по думите на кмета е присъединяване на софиянци в спортните прояви, проведени от самодейността и промотиране на здравословен метод на живот.

По стратегия " Ваканция "  през тази година седмично се включваха между 900 и 1500 деца от София , разгласи Фандъкова и акцентира, че Столичната община подчертава върху построяването на спортна инфраструктура, най-много създаване на физкултурни салони в детските градини и учебните заведения. В момента се строи физкултурен салон в 9-та Френска езикова гимназия в столицата. През самодейността Европейска столица на спорта Столичната община вкара и нови стратегии за подкрепяне на детско-юношеския спорт. За тази година 140 спортни клуба получиха финансиране за подкрепяне на тяхната активност. Въпреки пандемията, София е хазаин на 10 европейски шампионати и шампионати, сподели още столичният кмет.

Елен Герджиков съобщи, че фондация " Европейска столица на спорта " ще се занимава с подготовката за самодейността " София - международна столица на спорта " през 2024 година Членовете на управителния съвет са общински съветници от всички политически сили от СОС. Пълна поддръжка дава СОС за работата на фондацията и това ще продължи и отсега нататък, сподели ръководителят на съвета и на фондацията Елен Герджиков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР